A Kisház története

A Kisház igazából nem is olyan kicsi. Sőt. Mégis, valahogy ráragadt a név, inkább becézésből, mint a méreteiből adódóan. Az alapterülete 40 m2 és van egy beépített tetőtér is, amely ugyanekkora.

Buzgó Csanád zebegényi építész szinteltolással tervezte meg az újvölgyi lejtőre, 2014-re lett kész a szerkezet és 2019-ig félkészen működött, csak az alsó szint padlóburkolatai, az alsó fürdő szaniterei, a téglakályha, egy lépcső a 2 szint között és pár bútordarab volt benne.

2019-ben kezdtük meg a felújítását; a felső szint teljes burkolását, a felső fürdőszoba komplett kiépítését, a tetők átfestését, lépcső építését a szintek közé, a teraszokra pedig korlátokat tettünk.

Ha lejjebb görgetsz, beleshetsz a felújítás kulisszái mögé.

Valahogy így készült

Nagyon sok munka áll még előttünk! Mivel a Kisház mint projekt, egy nagyon finoman szólva alacsony költségvetésű kaland, így szépen lassan, m2-ről m2-re haladunk. Szeretnénk egy grillteraszt a háztól
bal oldalra a teraszon, az azalatti szintre pedig egy fűthető, kültéri dézsát készítünk, amely hamarosan már készen is lesz. Az a szint majd egybe lesz nyitva a faterasszal, amelyre a nappaliból tudtok kimenni. A kertben rejlő lehetőségek kiaknázásáról, a tájépítészet részéről pedig még csak álmodozunk.

Zebegény

Története és látnivalói

Elfogultságunk tárgya Zebegény számos kis csodájával bárkit képes magába bolondítani.

Zebegényről, jobban